Ουρανούπολη Χαλκιδικής
+30 23770 71350
info@karihotel.gr
Ανακαλύψτε την Χαλκιδική
Home > Νέα > Ανακαλύψτε την Χαλκιδική
slide1
Ανακαλύψτε την Χαλκιδική

Ουρανούπολη

Η Χαλκιδική μοιράζεται σε τέσσερα τμήματα, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία, τη χερσόνησο του Αγίου Όρους και την ενδοχώρα, που το καθένα παρουσιάζει ένα δικό του χαρακτήρα, δίνοντας στην Χαλκιδική μια πολυσχιδή μορφή, αλλά και μια συνεχόμενη εναλλαγή τοπίων και εικόνων. Οι τρεις χερσόνησοι μοιάζουν να εμβολίζουν το Αιγαίο, προσφέροντας έτσι στους επισκέπτες της Χαλκιδικής πάνω από 500 χιλιόμετρα ακτογραμμής.

Η χερσόνησος του Άθωνα, που από το 1045 επίσημα ονομάζεται Άγιον Όρος, είχε, σύμφωνα με γραπτές μαρτυρίες, ήδη από το 843, ομάδες ασκητών. Αν και η περιοχή του Αγίου Όρους ανήκει και προστατεύεται από το Ελληνικό Κράτος, είναι αυτοδιοίκητο. Πρωτεύουσα είναι οι Καρυές, που βρίσκονται στο κέντρο περίπου της χερσονήσου. Σήμερα στο Άγιον Όρος υπάρχουν 20 μοναστήρια, από τα οποία τα 17 είναι ελληνικά, ένα ρώσικο, ένα βουλγάρικο και ένα σέρβικο.

H Ουρανούπολη είναι το κατώφλι του Άθω. Είναι ο τελευταίος κοσμικός τόπος στον οποίο φθάνει ο επισκέπτης που σκοπεύει να επισκεφθεί τη μοναστική πολιτεία. Καθημερινά από το μικρό λιμάνι στη σκιά του Πύργου ξεκινούν τα καράβια στα οποία επιβιβάζονται οι προσκυνητές (αφού προηγουμένως εφοδιαστούν από το «γραφείο προσκυνητών» με τη σχετική άδεια ) για να φθάσουν στο επίνειο του Αγίου Όρους, τη Δάφνη. Σήμερα η Ουρανούπολη θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θέρετρα της Βόρειας Χαλκιδικής. Διαθέτει αρκετά εστιατόρια και ξενοδοχεία, που μπορούν να προσφέρουν στον επισκέπτη καλό φαγητό και άνετη παραμονή.

Η Ιερισσός είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο χωριό του Δήμου με 3118 κατοίκους. Οι παραλίες της και οι αμμουδιές της, καθώς και η ζωντανή της διασκέδαση, την καθιστούν μοναδικό τόπο διακοπών.

Η Αμμουλιανή είναι το μοναδικό νησί της Χαλκιδικής και βρίσκεται στον κόλπο του Αγίου Όρους. Από την Θεσσαλονίκη απέχει 130 χιλιόμετρα και συνδέεται με φέρι-μποτ με την απέναντι ακτή Τρυπητή. Κύρια χαρακτηριστικά είναι η φυσική ομορφιά του νησιού, οι πεντακάθαρες θάλασσες, το φρέσκο ψάρι και η φιλοξενία.

Leave a Reply